Gemeentelijk Grondstoffencongres 2019

FreekvanEijk Event, News Leave a Comment

Maar liefst 450 deelnemers worden verwacht op het gemeentelijk grondstoffencongres dat op donderdag 28 maart 2019 in DeFabrique, (Westkanaaldijk 7 in Utrecht) plaatsvindt .

Thema van het Grondstoffencongres dit jaar is ‘Gewoon doen!’. Gelukkig ‘doen’ veel gemeenten het al en de gemeenten die nog twijfelen over beleidsaanpassingen of de invulling van hun circulaire doelstellingen worden aangemoedigd om het ‘gewoon’ te gaan doen. Het VANG-beleid is in veel gemeenten vastgesteld en de doelen zijn helder, het is nu zaak om het echt te blijven of gaan uitvoeren. Een hands-on mentaliteit vraagt om bijvoorbeeld kennis over hoe je inwoners effectief kunt bereiken, welke middelen je wanneer kunt inzetten en door het delen van best en worst practices met elkaar. Het Gemeentelijk Grondstoffencongres is dé aangewezen plek om inspiratie en informatie op te doen over al deze onderwerpen.

Na een kort en inspirerend plenair programma kunt u in 4 rondes kiezen uit een aantal deelsessies. Alle belangrijke onderwerpen van dit moment komen aan de orde, zoals:

  • VANG: het diftar-paradox
  • Laatste stand van zaken verpakkingenbeleid
  • Nieuwe aandacht voor GFT-afval
  • Duurzaam wagenparkbeheer
  • Bijplaatsingen
  • Privacy in de praktijk
  • En nog vele andere actuele onderwerpen

Maarten Goorhuis (NVRD) en Freek van Eijk (Holland Circular Hotspot/Acceleratio) nemen u mee in de sessie “Is Europa klaar voor circulaire economie; mogelijkheden voor recycling”.

Het Gemeentelijk Grondstoffencongres heeft een steeds grotere bezoekersdeelname. Meld u aan, maak een keuze uit het sessieaanbod en verzeker uzelf van een plaats.

Het Gemeentelijk Grondstoffencongres wordt georganiseerd door de NVRD en VNG Congressen.

Het congres vindt plaats op donderdag 28 maart 2019 in DeFabrique, Westkanaaldijk 7 in Utrecht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *