Prins Carlos geprikkeld door Generatie Y met innovatieve ideeën voor Nederland als hotspot van de circulaire economie

FreekvanEijk Event, News, Uncategorized Leave a Comment

Unlock the Future – een circulaire business game voor generatie Y

Baarn, 28-11-2014 – Hoe wil generatie Y wonen, werken, leren, eten, zorgen en reizen in een circulair Nederland in 2030? Dat was de vraag die Prins Carlos de Bourbon de Parme (Directeur INSID) voorlegde aan de zes teams die deelnamen aan de 24 hour Business Game Unlock the Future. Tijdens de zinderende finale van de Business Game presenteerden de young professionals hun visies op een circulaire, verbonden en flexibele maatschappij. De onbetwiste winnaar was het team dat zich richtte op de toekomst van de zorg. Zij imponeerden de jury met hun paradigmashift van ziekenhuis naar “gezondheidshuis”.

Annemiek Strijker, team captain van het winnende team: “In ons huidige systeem verdienen ziekenhuizen geld aan zieke mensen. Dat is toch bizar? Iemands gezondheid is van onschatbare waarde, voor de persoon zelf, en voor de samenleving. Wij pleiten daarom voor ‘gezondheidshuizen’, waarin mensen preventief en curatief behandeld kunnen worden. Bovendien moeten deze gezondheidshuizen circulair worden georganiseerd. Uit de urine van de bezoekers wordt bijvoorbeeld schoon water en fosfor gewonnen, zodat we nog lang en gelukkig kunnen leven op een gezonde planeet.”

Prins Carlos de Bourbon de Parme vormde samen met Ab van der Touw (CEO Siemens), de Amsterdamse wethouder Abdeluheb Choho, Mart Lubben (Studenten voor Morgen) en Arjanna van der Plas (Circle Economy) de kritische jury. De Prins is enthousiast over de resultaten. “De deelnemers hebben laten zien dat hun generatie durft te denken in mogelijkheden. Zij laten zich niet belemmeren door bestaande paradigma’s en silo’s. Dat vereist moed. De combinatie van de zes gepresenteerde visies biedt een stevig fundament voor het visievormingstraject om Nederland als circulaire hotspot te positioneren.”

In aanloop naar het Nederlands voorzitterschap van de Europese Unie in 2016, waar circulaire economie een belangrijk thema zal zijn, maakt de Prins een ronde door het land om samen met vooraanstaande leiders te formuleren hoe Nederland een wereldwijde hotspot voor de circulaire economie kan worden. Unlock the Future was het startschot van het visievormingstraject, waarbij de deelnemers van de Business Game nauw betrokken zullen blijven.

De Business Game Unlock the Future werd mede mogelijk gemaakt door de RACE coalitie.
ClickNL logo-design
MVOlogo1
CircleEconomy
de_groene_zaak_1_KHY7ch
logo-het-groene-brein
ministry-infrastructure
LOGO2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *