Chemisch recyclen vraagt om samenwerking afval en chemie spelers

FreekvanEijk News Leave a Comment

Samenvatting

Chemisch recyclen is ontegenzeggelijk een nieuw gegeven op het kruispunt van de afvalmarkt en de grondstoffenmarkt. Chemisch recyclen kan de keten duurzaam sluiten en kan, in theorie nog beter dan mechanisch recyclen, kwaliteiten maken waar de industrie omvraagt en die passen in een circulaire economie. We moeten chemisch recyclen echter niet als een wondermiddel zien of chemische recycling als alleseter zien. Chemische recyclen omvat meerdere en behoorlijk verschillende technieken die elk een eigen optimum hebben. Of geselecteerde inputmaterialen uit de afvalmarkt op winstgevende wijze kunnen worden omgezet tot producten waar de markt om vraagt binnen zowel een afval en grondstoffen beleidskader is de centrale uitdaging.

Chemisch recyclen en mechanisch recyclen lijken elkaar vooralsnog hard nodig te hebben. De afvalmarkt en de chemie spelers kunnen elkaar versterken door nauwer samen te werken. Het is een onderwerp dat meer onderzoek waard is.

Lees het hele artikel op Linkedin

Voetnoot: dit artikel is een grotendeels identieke versie van het artikel “Chemisch recyclen middel tegen all kwalen” door Freek van Eijk, Acceleratio eerder geplaatst in het vakblad Kunststof & Rubber #6, 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *